Drivhus

Vores drivhus er en lille oase året rundt . Om foråret er der tidlige radisser, salat og udplantnings planter bliver sået herinde i små potter, inden de senere på foråret bliver plantet ud på marken. Senere på sæsonen bliver tomater, agurker mm planter ud i drivhuset.

Vinter/forårskulturer
Allerede når tomater og agurker mm visner ned i begyndelsen af november har vi planter klar på marken såsom salat, persille, rukula, løg, hvidløg, koriander, syrer og kørvel, der straks rykker ind drivhusets 5 bede i midten af november. Herinde spirer samtidig en rig pulje af “halvvilde” planter af vinterportulak, vårsalat, dild, valmue op mellem de nævnte indplantede. Fra slut februar starter en frodig sæson af grønthøst fra alle de dejlige planter, som på vidunderligvis supplerer de svindende rester af de tunge vintergrøntsager fra lageret. Blomsterende abrikoser, pærer og ferskner omkranser sammen med dejlige forårsblomster de 5 permanente bede i drivhuset.

Sommer/efterårskulturer
Med afhøstning af de sidste salathoveder bliver der efterfølgende gødet op med kompost og de forberedte tomater, agurker, peber, krydderurter og sommerblomster overtager nu bedene. Fra midt juli begynder den overdådige høst af frugterne heraf mens snerler og tallerkensmækkere, kravlebønner, zenia mm. sniger sig mellem de opadstigende tomater og agurker. Sensommeren bliver ekstra beriget når der kan høstet søde druer og smagfulde saftige ferskner.

 

DSC_3785DSC_3772 DSC_3762chilliesDSC_3825

Chili i drivhuset